Sunday, July 29, 2012

Glad amatör

Hej medspinnare!

Här kommer en presentation av en ny spinnare. Josefin, 39, man och två barn, bor i Bromma. Jag har länge varit en stockåvirknörd av stora mått mätt, och i höstas började jag av en slump på en spinn- och tovkurs på Överjärva gård och Kulturlandskaparna. Jag började med slända, men provade även på en lånerock. I april köpte jag mig en egen spinnrock, en Kromski Symphony och vi trivs bra tillsammans, Ester och jag. Jag har hittills bara spunnit råull, av finullsfår (från Överjärva) och alpacka (från Österlen alpacka och från Nybo gård). Projekt och garnkorg finns att se på Ravelry där jag lägger upp allt garnrelaterat, mitt namn där är Crosseyes.

Att sticka och virka har länge varit ett sätt för mig att slappna av. I rytmen av arbetet finner jag ett flöde och ett lugn. Samma gäller för spinnandet. Rytmen av tramporna, den behagliga koncentrationen, känslan av fibern i min hand. Det finns något vackert i att ha känt varenda fiber i det garn jag skapar, jag känner igen strukturen som återkommer genom tvinning, härvning, nystning och stickning. Jag vet hur mycket kärlek som vävts in i materialet.


Sjalen på bilden är designad av Veera Velimäki. Garnet är av ofärgad alpacka.

Ulliga hälsningar från Josefin

2 Comments:

Blogger Ulltotten said...

Hej!
SÅ du har också en Kromski symfoni :) Jag och min Rocky drabbades av kärlek vid första ögonkastet, vi. Urtjusig sjal förresten :)

Mi

August 7, 2012 at 10:27 AM  
Anonymous Liisa said...

Jättefin sjal!

August 24, 2012 at 7:34 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home