Friday, October 07, 2011

Lära tillsammans

Vad säger ni alla spinn-sugna : är det inte drags att dra igång ett litet spinnprojekt snart?
Spinncirkeln från 2009 gick ju väldigt bra, 2010 föll på bristande engagemang, men nu har vi alla haft lite tid att samla nya krafter.

Det finns ju flera sätt vi kan spinna och lära tillsammans på, kom gärna med förslag! Jag har 2 alternativ som jag tänker skulle kunna vara kul, men som inte kräver någon jätteinsats från en enskild person, utan som bygger på att vi alla delar med oss av vad vi tänker och lär oss.
  • Att vi utgår från en artikel/projekt från Spin Off (som jag tror att många prenumererar på, eller som vi relativt enkelt kan dela med oss av till de som inte har). Det brukar ju vara fokus på olika tekniker eller fibrer, och vi kan bestämma oss för att gemensamt testa en. Fördelen är att den kommer ut 4 ggr per år, så det blir inte så stressigt kanske?
  • Att vi gör en gemensam fiber studie - alltså att vi tillsammans testar olika fibrer och delar med oss av erfarenheter. Antingen så kan vi göra en gemensam beställning av fibrer som vi bestämmer oss för, eller så löser alla det var och en. Vi kan antingen göra en lista över fibrer vi vill testa, eller ta en i taget.
Vad tycker du? Låter det som något du är intresserad av? Har du något eget förslag på hur vi kan sparka lite liv i spinnargillet igen?

5 Comments:

Blogger Kiki said...

Jag tycker att båda är bra idéer! Men om vi tar spin off så har jag en extra anledning att börja prenumerera :D

October 8, 2011 at 10:14 AM  
Anonymous Liisa said...

Ja, jag håller med Kiki, jag vill också börja prenumerera... ;)

October 8, 2011 at 4:30 PM  
Blogger Åsa - "LaOsica" said...

Jag prenumererar redan och tycker att det är en strålande idé att göra nåt tillsammans. I´m in! :-)

October 9, 2011 at 7:33 PM  
Blogger Marias garnhändelser said...

Maria vill också lära mer! Har iofs hen hel del olika fibrer liggandes, men teknik låter mer spännande även om jag fortfarande tror att det är spinnrocken som bestämmer...
:-)

October 21, 2011 at 9:34 AM  
Blogger Åsa i Skuttunge said...

jätte sen! -men jag år på!!

October 30, 2011 at 4:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home