Tuesday, September 28, 2010

Wensleydale

Jag börjar med att ursäkta min usla bildkvalitet på sistone. Jag har varit bekväm och använt mobilen istället för riktig kamera.

Till höstens tema långull har jag beställt lite olika sorter som ska klassas som just lång ull. Men att en fårras har potential att ge oss låååååång ull betyder ju inte att dess ägare sköter om sina får så att ullen blir av god kvalitet, eller har tålamod att låta den växa ordentligt innan man klipper. Ett gott exempel på detta ser ni här:

Den blå är wensleydale från Spinspiration, helt makalös lång :-O (tvättad och färgad när jag köpte den), medan den i jämförelse mer mediokra ullen till höger är inköpt på The Spinning Loft (otvättad och jag har själv färgat). Nu är det inte något direkt FEL på den kortare, bara att den är just kortare.

Jag testade att bara ta en lock i taget av dessa och borstade igenom, först genom att hålla i klippdelen, sedan vänder man på steken och håller i toppen och borstar ned mot klippet. Det ser så otroligt lätt ut när endel visar det, men jag försökte tänka mig att det är ungefär som att borsta min hårömma dotter ;-)

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home