Saturday, September 11, 2010

Ullkammar

Jag har införskaffat mig ett par ullkammar, svensktillverkade. Lite information om originalmodellen (saxat från bloggen i länken ovan):
Magdalena Original; som är en trogen kopia av en förlaga på museum, med böjda tänder. Vikt ca 200-220 gram per kam, kammen har tio böjda tänder som är ca 12 cm långa. Bredd kam 13 - 14 cm, skaftlängd ca 22 cm. Handtäljd, skaftet av tall och kamhuvudet av björk. Tänderna är av rostfritt stål och vassa. Pris 400 kr exkl. porto
Bild på originalmodellen ser ni längst ned på bloggen i länken ovan.

Jag gjorde en specialbeställning av en dubbelradig kam, och då landade priset på 700:- exkl porto, hennes första dubbelradiga dessutom :-) Så här ser dom ut:

Jag har inte hunnit pröva dom ännu, men visst ser dom fina ut?! Jag har inte haft möjlighet att gå någon ullkamningskurs heller, så det blir "trial and error" för mig nu i början. Jag har hittat fyra klipp på YouTube som jag tror är bra, någon som har någon åsikt?

Labels: , ,

4 Comments:

Blogger Åsa i Skuttunge said...

Noggrann dam...jag som aldrig provat med fastsatta kammar undrar hur jag egentligen gör...? Borde prova igen! - Diz instruktionen var perfekt!

September 12, 2010 at 9:24 PM  
Blogger Åsa - "LaOsica" said...

Ja, jag tyckte att hon var väldigt ordentlig med allting, det kändes genast som att ullkamning är en komplicerad process.
Jag kommer ju inte jobba med fastsatta kammar, jag får försöka tänka om i den lilla detaljen bara. Och undvika att perforera mina ben . . .
Skulle vara kul om vi kan få ihop några som träffas och kammar tillsammans!

September 13, 2010 at 9:12 AM  
Blogger The Willow Fairy said...

Ullkamning Rules säger jag bara. Jag vet inte om du hittade dessa klippen också när du var ute på YouTube, men annars får du en länk här...

http://thewillowfairy.blogspot.com/2009/09/nytt-forsok-med-youtube.html

Min fundering är om de dubbeltandade fungerar annorlunda än de enkelradiga. Berätta gärna mer när du testat ett tag.

September 15, 2010 at 7:59 PM  
Blogger Tina said...

De ser jättebra ut! Jag har hennes 1-radiga, men nu blir jag ju sugen på att utöka samlingen....

Jag ska kolla lite på youtube också, men har inget favoklipp som jag vet om just nu. Definitivt dags att rota rätt på kammarna iallafall.

Kanske ska vi försöka ordna en ny kamningskurs här uppe i Stockholmstrakten, hur många skulle vara intresserade av det?

September 16, 2010 at 6:19 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home