Tuesday, July 13, 2010

Nyfrälst spinnerska :)

Ja, då var det dags för mitt första inlägg här :) Jag blev inbjuden att bidra för ett par veckor sedan.  

Lite om mig: 
Jag är nybörjar spinnerska. Började spinna för i början av juni. Jag spinner på en bottentyngd slända från spinspirations nybörjar-kit och har hållit mig till "vanlig" får ull än så länge. I en liten påse i resväskan ligger lite bomulls- bambu- och merinofibrer som ska få följa med mig till min kära, garntokiga, vän i Linköping i morgon.

Jag bor på västkusten i ett litet studentrum, i en fuktig källare, och skulle jätte gärna skaffa mig en spinnrock! Dock är det lite ont om plats och dessutom lite ont om pengar.. Om någon har en gammal spinnrock stående kan jag nog göra plats för den dock ;)
På sländan just nu: 

Karamellfärgad corridale-ull. Ullen blev lite, lite tovad i färgningsprocessen och det spunna garnet har därför blivit lite "luddigt", jag tror i alla fall att det beror på färgningen. Det kan kanske också vara färgen i sig som gör ullen lite sträv?

Jag har funderat på att kedjetvinna detta garn sedan till tre-trådigt men jag vet inte om det går att göra på en slända? Någon som har något tips?

Nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av den, äntligen, svala luften!

Hälsningar
Sara

Labels: , ,

3 Comments:

Blogger Carolina said...

Det är så fint och jämt ditt garn.

July 13, 2010 at 6:19 PM  
Blogger Tina said...

Hej och välkommen!
Vad roligt att få läsa om dina första steg i spinningens värld, fast du ser mycket mer erfaren ut än du beskriver - ditt garn är jättefint!!!

Det går utmärkt att kedjetvinna med slända, du gör på samma sätt som instruktionera för spinnrock. Svårt att förklara, men om du provar får du säkert till det :)

Hoppas vi får se det färdiga garnet också!

/Tina

July 14, 2010 at 11:47 AM  
Blogger Sara said...

Nu är det kedjetviat :) Som du sa så var det bara att följa istruktionerna fast anpassa det för slända :) Bild kommer snart!

July 16, 2010 at 11:20 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home