Friday, July 16, 2010

Kedjetvinnat på sländaJa, det var ju inga större problem att kedjetvinna på slända. Jag är mycket nöjd med resultatet :) Då jag hade spunnit garnet lite ojämt och lite för tunnt på sina ställen gick det sönder ett par gånger men jag lyckades reparera garnet och fortsätta tvinnandet.

På min slända just nu har jag börjat med lite bomull vilket visar sig vara mycket svårare än ull!


Är det någon som har något tips eller trix för spånad av bomull på slända?

Idag ska jag färgar lite mer garn med karamellfärg, ska försöka få till lite snygga färgskiftningar från grönt till gult till rött. Bilder kanske kommer sedan, annars kan ni kika in på min blogg för resultatet :) 
Tack för alla fina kommentarer till mitt senaste inlägg!
Kram på er 

Labels: , ,

3 Comments:

Blogger Emmy said...

Vad fint du har spunnit!

Bomull är lite klurigt tucker jag, då det har väldigt korta fibrer. Det är lättast att spinna bomull på stödd slända. Då har man ingen tyngd som hänger i garnet innan man har hunnit få in tillräckligt mycket tvist för att det ska hålla för det. Bläddrar du ner lite i bloggen så finns det några inlägg om just stödda sliändor. Korta fibrer är ju temat för spinncirkeln just nu.

Spinner man inte på stödd slända så är det en så lätt slända som möjligt och hög fart, så man. Långa drag är bra även om man spinner på hängande slända så man får in mycket tvist fort. Långa drag är bra även om man spåinner på hängande slända, men det tycker i alla fall jag är klurigt att få till.

July 16, 2010 at 6:15 PM  
Blogger Tina said...

Ja, det där gick ju hur bra som helst! Vilket härligt garn!!!

Som Emmy skriver, stödd slända, snabb spinnrock eller lätt slända. Och MASSOR med snodd i trådet. Jag gillar numera att spinna bomull, men det tog ett bra tag innan jag fick till det!

July 18, 2010 at 2:23 AM  
Blogger Sara said...

Tack för tipsen :) Jag har beställt en takhli-slända. Så får vi se om det går bättre med den :)

July 20, 2010 at 12:03 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home