Wednesday, June 09, 2010

Odla egna fibrer - Lin

Vad sägs om att försöka hålla jämn takt under hösten i Spinncirkel 2010? (Förtydligande: Jag syftar alltså på mig själv) Det övergripande temat kommer ju att vara långa fibrer, det har vi redan avslöjat tidigare i år. Det blir inte så svårt att lista ut vilka fibersorter vi kommer att spinna då; lin, silke och alla långfibriga ullsorterna (wensleydale, massham, teeswater, gotland, you name it...).

Jag ska testa att odla lite lin i en kruka på balkongen, mest på kul. Jag köpte lite frön från linodlarföreningen som Tina och jag är medlemmar i (Tina sitter dessutom i styrelsen sedan i våras!). Jag har sparat lite frön, för jag vill så lite utanför mina föräldrars sommarstuga i Jämtland också.

Labels: , ,

2 Comments:

Blogger Emmy said...

Jag ligger också jättemycket efter med årets spinncirkel. Och jag som älskar de korta fiberna! Jag lever dock ännu på hoppet att jag ska hinna ikapp innan det kör igång med de långa fibrerna.

June 10, 2010 at 1:40 PM  
Blogger Pixi said...

Underbart! I augusti ska jag vara med för första gången att rycka lin,ska bli intressant attt få vara med från början.Annars tycker jag att det är betydligt enklare att spinna med lin än ull!!Det börjar bli en favorit... =)

June 11, 2010 at 9:48 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home