Friday, February 26, 2010

Utmaning, del 2

Här kommer fortsättningen på min utmaning för 2010:

2. Experimentera: Visst är det kul att prova nya tekniker, och nya fibrer! Och visst lär man sig mycket! Varför inte försöka utmana dig själv att prova 3 olika sätt att arbeta med tekniker och fibrer som presenteras under 2010.

Ett exempel som fungerar nu på våren, är att välja en kort fiber och spinna den på 3 olika sätt: stödd slända, spinnrock, långrock. Eller förbereda fibern på olika sätt: karda, kamma, obehandlade fiber. Eller spinna olika sorters garner: 2-trådigt, kabeltvinnat, corespunnet. Eller färga, filta, göra 3 olika stickprov på garnet, blanda med olika fibrer, och olika %. Det finns verkligen obegränsade möjligheter! Kanske märker du att bara 3 saker är alldeles för lite att prova en ny fiber, eller ett nytt spinnsätt på?

Roligast för oss alla i spinncirkeln är om du dokumenterar dessa experiment och delar med dig av dem här på bloggen. På så sätt tror jag vi alla kommer lära oss massor! Hänger ni på?

Labels: , ,

1 Comments:

Blogger fale artut said...

Detta är en fantastisk idé! Men här lovas bara att göra så gott jag kan...Men många intressanta saker kan det bli, och så kan man få kika på er andra... Himla bra idé!

February 26, 2010 at 7:48 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home