Tuesday, February 23, 2010

Korta fiber

En av spinngrupperna jag går till möttes i lördags, så jag frågade om någon kunde ta med en support spindle, och en tjej hade med sig fyra olika sorter. Och förstås visade hur man använder dom. Jag åkte hem och gjorde en support spindle och har nu spunnit 20 gram egyptisk bomull! Jag tycker att det är jättekul! Och jag som aldrig har gjort "long draw", har tyckt att det ser så svårt ut, och det är visserligen inte lätt men helt görbart.

Här är bilder på hur jag gjorde min slända
Nu måste jag skaffa mera korta fibrer. Hmm jag undrar om det går att odla bomull här i Minnesota? Misstänker att odlingssässongen är för kort. Men det skulle vara kul att prova andra korta fibrer, yak, kamel, casmire kanske? Får se vad min fiberkälla har och när jag har tid och pengar att åka och hälsa på henne.

Labels:

3 Comments:

Blogger Tina said...

Den ser ju jättefin ut!
Det var någon som undrade i kommentarerna några inlägg ned, hur man kan göra en egen stödd slända, och det här är ju ett bra sätt!

February 25, 2010 at 6:12 PM  
Anonymous Linda said...

Tina, du tog precis orden ur munnen på mig! Fin slända! Men jag skulle vilja ha lite fler detaljer om hur och av vad du gjorde den? Hur stor är den?

February 25, 2010 at 6:34 PM  
Blogger Åsa - "LaOsica" said...

Jättefin slända! Vad är det för trissa du har, och var får man tag i såna? Dom där svarta grunkorna har jag redan. Skulle vara kul att göra en egen vacker slända.

March 1, 2010 at 8:54 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home