Thursday, January 07, 2010

Presenation

Jag är ny här och heter Magdalena Nehm och bor i Jönköping. Jag började spinna på slända för ett halvt år sedan och har nog nästan följt bloggen sedan dess.
Anledningen till att jag började spinna var att jag i min matlagning försökte komma så nära råvaran som möjligt. Köpa så mycket färskt som möjligt och laga mat ifrån grunden. Detta spillde över på mitt textila intresse där jag också har haft en längtan till att komma närmare råvaran. Eftersom jag stickar en del blev det naturligt att prova på att spinna för att komma ett steg närmare fåret.
Jag fastnade så djup i spinnträsket att jag nu tvingar mig till att sticka för att göra något med alla garner jag spinner.
Jag har dessutom under hösten köpt en gammal spinnrock som är underbar att sitta vid. Tyvärr har jag bara en spole, så jag skall köpa en till gammal rock som jag har hittat, som hade fyra spolar.
Mina spinnframtidsplaner handlar om att köpa en ashford traveller och angora kaniner så att jag till och med kan producera råvaran själv.

Just nu är livet förfärligt för jag har inga fibrer och min order från England vill aldrig komma!!

Labels:

2 Comments:

Blogger fale artut said...

Jag förstår precis! Man kan få en lätt panikartad känsla när står därutan material. Kul med presentation, det skulle kanske vara något......

January 7, 2010 at 8:17 PM  
Blogger TvåÄndsStickan said...

Hej!
Ett litet tips är att ta med spolen till ex hemslöjdsbutiken och fråga om det finns någon som svarvar i länet och låta dom kopiera din spole.

January 7, 2010 at 10:11 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home