Tuesday, January 05, 2010

Gamla synder

Jag har gjort flera av spinncirkelns övningar under året, men jag har inte bloggat dem så flitigt. Så här kommer nu sent omsider ett par av mina obloggade alster.

Först ut den första uppgiften, om att spinna entrådigt garn med låg snodd. Det är något jag inte har gjort så mycket så det var en jättebra övning för mig. Jag spann mitt garn i corriedaleull och på slända. Såhär i efterhand inser jag att jag nog använde en något tung slända. Det hade nog gått smidigare med en lite lättare. Två små härvor garn blev det. Den ena betydligt bättre än den andra, som blev allt för hårt tvinnad. Och otroligt mjukt och gosigt blev det. Jag har dock ingen aning om vad jag skall använda det här garnet till. Det lär ju inte vara så slitstarkt.


Det andra garnet jag tänkte visa upp är mitt coregarn.
Den här tekniken var helt ny för mig och jag fick prova mycket innan jag fick till något som ens liknade garn. Jag är i alla fall rätt så nöjd med slutresultatet. Jag använde en vit ulltråd som kärna och runt den lindade jag "kungsfiskare" från Spinspirations fiberklubb, en merino-silkeblandning. När härvan kom av spinnrocken så såg den ut som ett enda trassel med efter lite tvätt så blev det riktigt bra fason på den. Kärntråden lyser igenom en hel del, men jag tycker inte att det gör så mycket.

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Åsa i Skuttunge said...

Det blev snyggt - också att det lyser igenom lite av kärngarnet,

January 6, 2010 at 4:05 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home