Monday, January 04, 2010

Spinncirkeln 2010

Tack till er som har fyllt i enkäten och lämnat synpunkter och förslag - det är till stor hjälp nu när vi börjat planera inför nästa år! Ni som ännu inte fyllt i den - gör gärna det!


Flera av er har anmält att ni gärna är med och hjälper till att arrangera nästa spinncirkel, det tycker vi så klart är jättekul! Eftersom enkätsvaren är anonyma, så vet vi inte vilka ni är :) Kontakta oss på svea.spinnargille at gmail punkt com, så vi kan få reda på vad ni vill göra.


Det kan röra sig om allt från att skriva ett inlägg om en fibersort, en teknik, en bokrecension, ett mönster, ett färgningsrecept - ja, allt som har med spinning att göra!


För att få ett hum om vad vi tänkt oss under 2010, så tänkte vi fortsätta spinncirkeln med fokus på både fibrer och teknik. Under våren så blir fokus på korta fibrer, och hur man spinner dem, vad man använder dem till etc. Under hösten blir det fokus på långa fibrer.


Vi hoppas att det ska vara både spännande och utmanande för oss alla, och att vi tillsammans ska lära oss mer om spinnandets fantastiska värld!

Labels:

6 Comments:

Blogger fale artut said...

Mjae.... Jag skulle kanske kunna åstadkomma ett litet inlägg om Värmlandsfårens olika ulltyper...
Kan det vara något?
Med bilder kanske, det är inte så dumt, då ser man bättre. Gott Nytt År!

January 4, 2010 at 2:42 PM  
Blogger The Willow Fairy said...

Så passande, jag har lite korta fibrer som jag skulle vilja ge mig i kast med, ca 25 mm lammull...

January 4, 2010 at 3:01 PM  
Blogger fale artut said...

25 mm, oj, det var inte långt....

January 4, 2010 at 6:27 PM  
Blogger The Willow Fairy said...

Nej, lammen var födda runt midsommar, men jag har ju spunnit ren angora tidigare, så jag tänkte att jag provar.

January 4, 2010 at 6:37 PM  
Blogger Åsa - "LaOsica" said...

Jätteroligt att du vill skriva om Värmlandsfår, jag har en liten påse med ull från såna efter en kurs med Lena Hammarlund för några månader sedan. Tycker den är fantastiskt fin, härlig brunfärg.

January 5, 2010 at 10:49 PM  
Blogger fale artut said...

Åsa: Roligt att du tycker det, själv fick jag just en lätt ångest, man ska inte ge sig in på saker man inte klarar...Jag får väl förlita mig på fåren.....
Om det finns önskemål om något vad gäller dessa får så är det bara att hojta, vi har en varierad skara, riktigt raggiga nu pga kylan, Värmlandsfår.

January 6, 2010 at 9:53 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home