Wednesday, October 28, 2009

Kedjetvinnat och kabeltvinnat

Jag har haft lite svårt att skilja på termerna kedjetvinnat och kabeltvinnat. Och jag har helt klart aldrig förstått hur man får till ett kabeltvinnat garn. Inte förrän denna fantastiska spinncirkel!

Så jag vill härmed presentera mitt kedjetvinnade lila garn av mjuk bfl:Jag försökte få till att det entrådiga skulle bli ordentligt snott så jag kunde få till det här utan att det skulle bli för mycket snodd när jag tvinnade. (inte är jag säker på att jag använder ordet snodd på rätt sätt heller...) Det blev i varje fall riktigt bra efter tvätt.

Jag vill också presentera min något tjockare kabeltvinnade fyratrådiga jacobsull:

Det var kul att kunna trampa på ordentligt på spinnrocken! Jag hoppas att det här ska bli ett par raggsockor. För en gångs skull har jag ett syfte med garnet jag spunnit!

Något mer om garnerna kan man hitta på min blogg.

3 Comments:

Blogger fale artut said...

Mycket fint ser det ut! Vad tyckte du om Jacobsullen?

October 29, 2009 at 8:39 AM  
Anonymous Liisa said...

Jag har faktiskt spunnit jacobsull förut, då kedjetvinnade jag det. Det var lite svårare att få öglorna "osynliga" iom att ullen är lite styvare. Jag tycker den är ganska lätt att spinna och så gillar jag ull som är lite sticksig. Eftersom jag har en gammal spinnrock är det lättast att spinna tunna garner och det funkar bra med jacobsullen.

October 29, 2009 at 10:43 AM  
Blogger Tina said...

Ja, det är inte lätt med termerna alla gånger! Huvudsaken är ju att man spinner det som man vill ha, sen vad man råkar kalla det är ju sekundärt :)

Tycker båda garnerna ser jättefina ut, och jag gillar att du reflekterar över ullens lämplighetsområden, jag har samma erfarenhet av grövre/"hårdare" ull, det blir inte lika snygg i kedjetvinnat. I Kabel funkar det dock utmärkt!

Det kommer bli ett bar lyxiga raggisar det där :)

October 29, 2009 at 4:09 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home