Thursday, August 20, 2009

Hej!
Jag har kollat ett tag på vad som skrivs på Svea Spinnrgille, och det är väl dags för mig att presentera mig själv. Jag är svensk, uppvuxen i Stockholm, men sedan 15 år bosatt i USA. Bott på västkust, östkust, och sedan 10 år bosatt i Minneapolis, Minnesota.
Fiber har alltid varit ett stort intresse - stickning, virkning, nålbindning, vävning, tovning och såklart att spinna. Ursprungligen så kom intresset att spinna från nålbindningen. Jag ville har roligare garner än vad jag kunde köpa som var z-spunna eller z-tvinnade. Jag tog en kurs av Gudrun ca 20 år sedan och köpte min Ashford Traveler av henne. Den har följt med mig i mina flyttar, och jag får väl erkänna att det har gått i vågor det där med att spinna. Men just nu är det något jag gör nästan varje dag - det är min meditation, där händerna kan röra sig och hjärnan kan slappna av. Jag tog en kurs i våras om novelty yarn på Minnesotas fårfest Shephards Harvest. Det var jättekul och fick upp intresset igen. Jag är också med i Northern Lights Spinning Guild och vi träffas 1-2 gånger per månad och spinner. Tour de Fleece på Ravelry var också väldigt inspirerande.
Jag kommer vara i Sverige med min 13-åriga son (han ska besöka en svensk Waldorf skola en månad) från 11 september till 16 oktober. Första veckan i Ängelholm och resten i Stockholm. Jag tar förstås med mig  min slända så jag kan spinna lite. Om det är några spinnträffar så är jag intresserad. Hoppas att få träffa några svenska spinnerskor.
Malla

4 Comments:

Blogger Åsa - "LaOsica" said...

Vad roligt. Du missar precis Spinspirations spinncafé, men nog måste vi kunna ordna en träff medan du är här!

August 20, 2009 at 5:55 PM  
Blogger The Willow Fairy said...

Vad trevligt med en så långväga gäst - Välkommen.
Jag håller med dig om att spinna är meditation

August 20, 2009 at 7:24 PM  
Blogger fale artut said...

Jaa, spinna är livets salt och en lisa för själen. Så roligt att du hör av dig!

August 20, 2009 at 10:54 PM  
Blogger Tina said...

Jag hoppas också att vi ska kunna få till en träff - jag är ju inte direkt nödbedd när det gäller att spinna med andra! :)

August 26, 2009 at 9:26 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home