Friday, August 14, 2009

100g - 100m kabeltvinnat

Jag har hoppat över den förra uppgiften - var mer sugen på denna. Jag är nu inne på sista semesterdagarna och i onsdags satte jag allt åt sidan och ägnade hela dagen åt denna uppgift.
Jag valde Massam-ull eftersom det är den snabbaste ullen jag jobbat med. Färgat den hade jag gjort ett par dagar tidigare. Och på det hela taget är detta en teknik som var lätt att bemästra om än något omständig.

Garnet blev vackert melerat, men jag kan tänka mig att man ska ha likartade färger i sin fiber och inte blanda in för många kontraster för att få ett harmoniskt garn. Färgerna blir väldigt blandade.
Tråden blir ganska tjock även om man spinner så tunt man kan från början, det är ju i alla fall fyra trådar. Jag som bara har tre av varje typ av spole tycker att detta är ett enklare sätt att få ett fyrtrådigt garn än att ha fyra spolar eller 4 nystan att hålla ordning på i olika kartonger om jag behöver att tjock starkt garn annars skulle jag nog helre göra två tjockare trådar från början, Jag har inte läst på så mkt om denna tekniken och vet inte riktigt vad avsikten är, men garnet blir som sagt starkt i vart fall. Kanske blir det ett par tofflor av detta.

Labels:

3 Comments:

Blogger textil said...

Jag gillar dina färger bättre än mina :-) Snyggt!

August 15, 2009 at 12:35 PM  
Blogger Åsa i Skuttunge said...

Det blir snygga tofflor!

August 15, 2009 at 9:46 PM  
Blogger fale artut said...

Snyggt tycker jag!

August 15, 2009 at 10:18 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home