Wednesday, July 29, 2009

Slop-garnet blev ingen succé direkt!Ja inte vet jag. Detta är en lite kavalkad av mitt mer eller mindre lyckade försök att göra "Klump-garn":
Första bilden är själva grundfibern: Grå tämligen långfibrig ull från Alunda ihopkardat med små duttar sarisilk fån "hovleverantören".
Sedan är försöken på spolen på min Traveller- mycket indrag , stordiameter och försök till växelvis long och short drag...tja. Jag fick i alla fall ont i axlarna.

-och nedan är alltså en närmare titt. Jag vet inte jag?!
Hur som helst blir det nog en bra tevärmare - jag slutade i alla fall med att jag spann tunt halvkamgarn av den ull som blev kvar. Snyggt tweedgarn!
Ser fram emot en ny uppgift!

Labels: , ,

4 Comments:

Blogger textil said...

Du hann åtminstone prova - det gjorde inte jag!
Jag spann mer eller mindre som vanligt och tog bara ett nytt tag 10cm längre ner och spann därefter som vanligt igen. Gick det här att förstå? Låt bli "att spinna" där jag ville ha plopparna alltså.

July 29, 2009 at 4:44 PM  
Blogger Åsa i Skuttunge said...

tja det kansek skulle ha fungerat bättre:-)

July 30, 2009 at 9:03 PM  
Blogger Tina said...

Ja, tevärmare kan man ju aldrig få för många av!
Jag tycker du fick till ett bra försök, bättre än det du visade hemma sist. Jag får bakläxa tror jag - har fortfarande inte åstadkommit ett foto på mitt slubgarn...

July 31, 2009 at 1:36 AM  
Blogger ylva said...

Hmmm , väntar fortfarande på mina böcker, det är lite termer som förekommer som jag inte riktigt har kläm på men jag gissar lite....min slutsats blir väl att det verkar lite svårt.......

August 2, 2009 at 7:32 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home