Friday, May 08, 2009

Core garn - äntligen


Efter mkt om och men blev det äntligen av. Jag har spunnit core garn. Det var otroligt kul, inte speciellt komplicerat och ett bra resultat. Tekniken framhävde ullen glans på ett bra sätt och man kunde få ut mesta möjliga av ullen.

Jag började med att dela upp och fluffa till ullen så noga som möjligt och det var ett smart drag. jag behövde inte göra så mkt mer än att mata på när jag väl satt och spann. Sedan tog jag min kärna, ett två trådigt löst tvinnat shetlands-vävgarn, och övertvinnade den. Den var Z-tvinnad så sedan när jag spann garnet gjorde jag det S-spunnet.

Min ull var 100g egenfärgad Falkland och tillsammans med kärnan blev det 135g och 150m. Innan tvätt var det lite obalanserat, men det rättade till sig efter tvätt.


Jag blev mkt nöjd med resultatet och jag kan definitivt tänka mig att göra mer av detta. Redan innan jag började hade jag bestämt att jag ville ha ett par tofflor i denna ullen, så nu tänkte jag göra ett stadig garn i svart ull för att ha till sula och sedan använda denna ullen till överdel, för den är nog inte så slitstark eftersom ullfibrerna ligger helt otvinnade runt kärnan.

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Åsa i Skuttunge said...

Det blev ju jätte snyggt! - visst är det förunderligt att det otroligt övertvinnade (eller vad man nu kan säga om krullet) blir som förvandlat efter tvätt?

May 9, 2009 at 1:51 PM  
Blogger Caroline said...

Gud så fint!

May 10, 2009 at 7:40 PM  
Blogger Åsa - "LaOsica" said...

Verkligen vackert, det blir en helt fantastisk yta på garnet med den här tekniken.

May 12, 2009 at 8:53 AM  
Blogger Tina said...

Ja, det var verkligen fint! Tänk att det kan "lugna ned" sig så mycket med lite tvätt. Och fina färger har du fått till också!

May 12, 2009 at 12:35 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home