Friday, April 10, 2009

Premiär med ny teknik...

Nu har jag alltså provat core-spinning; Hittade ett gammalt nystan med växtfärgat garn som verkade passa. Den var ganska lika i färg med den ull som jag precis hade försökt att färga med valnötsskal....ganska misslyckad historia som blev blekt champangfärgat (!?)
Hur som helst la jag ner nystanet i en plastpåse som kunde förslutas nästan helt (Jag hade läst Tinas goda råd; se tid inlägg) Här gällde det att inte trassla till det hela!

Jag satte min kära gamla Traveller på lägsta möjliga utväxling, fattade garnet i vänster och ullen i höger; och satte igång. Vi kan inte påstå att det blev särskilt bra i början....
Men jag var glad att jag valt ett så pass likafärgat garn- min täckningsförmåga med ull var inget vidare. Efter ett tag tyckte jag dock att det blev rätt snyggt att det inte täckte helt så jag fortsatte glatt! Här ser ni det första resultatet; inte så mycket att hurra för men det är i alla fall en början med mersmak!

Labels: ,

2 Comments:

Blogger Tina said...

Heja! Ser ju jättebra ut! Jag ska göra nya försök med plastpåse och med olikfärgat garn på coren - jag tror nog inte att jag täcker så bra jag heller.
Men visst var det lite kul? :)

April 11, 2009 at 8:22 AM  
Blogger The Willow Fairy said...

Det här låter kul. Måste bara få undan bambun och silket jag har på spolarna just nu.

April 11, 2009 at 7:09 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home