Monday, April 13, 2009

övning 2


Nu har jag också spunnit coreyarn - och precis som Åsa blev det stor skillnad före och efter tvätt! Jag använde ett tunt 2-trådigt maskinspunnet z-tvinnat ullgarn som jag satte på spolställningen på spinnrocken, det höll jag rätt så hårt medan jag lät ullen linda sig löst runt. Det blev lite ojämnt!Jag spann halva i s och den andra halvan i z. Det som var z-spunnet blev lite fluffigare och fylligare men annars var det ingen stor skillnad tyckte jag. Det kändes också onödigt att linda upp garnet på en slända men det kanske beror på vilket garn man utgår i från.
Efter tvätt och tork (utan tyngder) blev det inte så stor skillnad på de två jag spann. Det syns däremot tydligt att ullen blev lite för ojämnt och för löst spunnet - det röda garnet syns lite överallt!
När jag provstickade efteråt hade jag svårt att se var jag växlade från s till z i stickningen. Tyvärr blev inte bilderna på provlappen så bra men jag skall göra nya försök på fotografering senare i dag.
Jag tyckte det var trevligare att spinna den här tekniken än den förra men det stickade blev klart bättre med det mjuka 1-tr garnet. Det kan bli en god, varm och lätt ylletröja så nu får jag bara bestämma om det skall vara kul att spinna eller om jag vill ha ett bra resultat när jag stickar...

Labels:

4 Comments:

Blogger The Willow Fairy said...

Såg väldigt fint ut när det var tvttat. Kan ju vara så att roligt att spinna inte behöver utesluta ett bra resultat vid stickning. Jag tänker nog att det mest beror på användningsområden. Core-spunnet kanske inte blir en mjuk fluffig tröja, men kanske väldigt bra tofflor... Men vad vet jag, jag har inte provat den senare tekniken ännu, jag kanske kommer frma till samma slutsats.

April 13, 2009 at 8:02 PM  
Blogger Åsa i Skuttunge said...

Det blir faktiskt inte alls så "slitstarkt" som det skulle behövas till ett par tofflor - är i allafall min tanke så här långt....

April 13, 2009 at 10:40 PM  
Blogger Åsa i Skuttunge said...

- men ditt blev väldigt snyggt glömde jag säga!

April 13, 2009 at 10:42 PM  
Blogger textil said...

Tack!
Jag tror nog inte det blir så slitstarkt (inte mitt i varje fall) men det kan ju passa som dekor på något stickat kanske? Eller som en löst virkat halsduk?
Konsten är att hitta rätt användningsområde! :-)

April 14, 2009 at 10:06 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home