Saturday, April 04, 2009

Köpa spinnrock

Jag går i spinnrocks-köpartankar, och är ute efter lite goda råd :) Det lutar mest åt en Ashford Elizabeth 2, men jag tittar lite på Majacrafts också. Dom ser lite mindre utrymmeskrävande ut! Jag vill kunna spinna tunt garn på min nya rock, eftersom jag inte är så förtjust i att jobba med tjockare garner, fast det är bra om jag kan spinna både och! Jag har inte tänkt vara ute och åka land å rike kring med min nya rock, men det vore iallafall praktiskt om man kan stoppa in den i bilen ibland. Antagligen kommer jag att sitta o spinna på nå'n julmarknad etc framöver. Har därför ögonen på de vikbara från Majacraft samt Ashford Traveller.
Jag är ju helt nybörjare inom spinnandet, och jag har en gammal rock som jag eventuellt har fått ordning på efter att sonen fixat en större trissa. Den gamla spann så snabbt att garnet bara blev krull, och jag lyckades inte hitta nå'n effektiv balans med hjälp av spännskruven. Gubben som lärde mej sa redan då att jag skulle ordna en större trissa. Men jag tycker ändå inte att det funkar särskilt bra. Inbillar mej att en ny spinnrock med lite finesser skulle underlätta. Vill helst inte åka tillbaka till gubben igen eftersom han tafsar och jag har fullt upp med att slå honom på fingrarna :(
För övrigt är jag helt 'hooked' på spinnande-visste redan innan jag bärjade att jag skulle bli biten...har planerat (och samlat hundhår...) i över 5 år, och nu är jag igång :))) Jätteroligt! Men jag har mycket roligare med sländorna (har redan införskaffat 3 olika, därav en Spindolyn) än med rocken, och det känns trist eftersom jag vill behärska den någorlunda. Antagligen försöker jag åka iväg på spinnkurs i sommar. Nån som vet om det blir nå't i Småland?
Jättetacksam för alla tips och råd om ny rock och spinnkurser.

5 Comments:

Blogger The Willow Fairy said...

Louet har en liten kompakt spinnrock, S10, jag har en sådan, men i längden är den lite för basic. Just nu är jag väldigt sugen på en MajaCraft också.

Det kommer att hållas en spinnkurs i Halmstad i slutet av April. Den hålls av Lena Hammarlund som också nyligen höll en kurs i Stockholm. Hon har mail: hammarlund@hem.utfors.se , hon kanske håller fler kurser runt omkring, värt att fråga.

April 4, 2009 at 9:29 PM  
Blogger Marie said...

Tack för tips! Det är nog lika bra att jag köper en 'more than basic' med en gång.
Ska genast maila Lena!

April 6, 2009 at 6:41 PM  
Blogger Tina said...

Jag har inte testa majacraft så mycket, men det jag har sett är väldigt lovande. Och Ashford är ju beprövat och rekommenderat av många (jag har själv en traveller som jag gillar mycket). Det bästa är ju alltid att prova olika modeller och se vad som känns bäst. Hittar du en spinnkurs brukar det vara ett gyllene tillfälle att få se lite olika modeller.

Men den tafsande gubben tycker du ska hålla dig långt borta från, ingenting är värt det - inte ens en spinnrock!

April 7, 2009 at 9:46 PM  
Blogger Marie said...

Tina: nu lutar det åt en Kromski Sonata, som såvitt jag förstår motsvara mina behov. Har ju inte tänkt åka på spinnkurs förrän jag köpt ny rock :) Näää gubben håller jag mej ifrån. Sanningen är att det inte blev mycket till lektion; när han insåg att jag inte var tafsbar hastade han över de viktigaste momenten väldigt snabbt, och så konstaterade han att 'Nu får du åka hem och öva själv'. Så jag har GANSKA många frågetecken att räta ut!

April 9, 2009 at 6:05 PM  
Blogger Tina said...

Det låter bra Marie! Jag har en Kromski polonaise, och jag är väldigt nöjd med den. Bra och gediget hantverk, och supersnygg.... Inte att förakta i sammanhanget tycker jag!

April 9, 2009 at 7:34 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home