Thursday, April 02, 2009

Core Yarn-champinjon

Jag prenumererade under en tid på Spunkys fiberklubb och fick en färgad merino som enligt mitt tycke var gräslig. Färgen heter Mud Season och kom väl kring den här tiden förra året, till slut bestämde jag mig för att testa lite olika spinntekniker för att se hur detta sammelsurium av färger skulle te sig. Det blev en liten härva Core Yarn som är helt fantastiskt mjuk, mycket tack vare att det är merino, men tekniken gör sitt till.

Det blev 73 gram och 57 meter, väldigt bulky med andra ord, och räckte faktiskt till en mössa. Lite champinjon-varning på den, men ändock en mössa :-D

När jag spann detta använde jag en kommersiell ulltråd (2-trådig) som kärna, det är bra om man tar en färg som ligger nära fibern man tänker täcka den med, ifall den lyser igenom. Merinon kom som vanligt på topsband, och den hade jag delat i kortare och tunnare strippar som jag predraftade. En hel massa förberedelser alltså, sen höll jag kärnan rakt ut och merinon i 90 graders vinkel mot den tråden för att linda på den.

Jag har en Majacraft Rose, så jag använder min största trissa och lägger drivbandet runt största spåret på den, och trampar dessutom ganska långsamt för att hinna med att linda på så mycket och spänt som jag vill. Spolen fylls på rätt så snabbt med den här typen av garn, så jag sätter på min jumbovinge med tillhörande spole, och den fylldes nog nästan helt trots att det inte ens var 100 gram garn.

Labels: , ,

2 Comments:

Blogger Tina said...

Så himla fint! Jag måste också gräva fram något färglatt och roligt och testa. Kan vi inte få se champinonen också? :)

April 2, 2009 at 10:21 AM  
Blogger Åsa - "LaOsica" said...

Ja, jag ska kolla om jag kan få nån att fotografera mig med champinjonen på huvet.

April 10, 2009 at 12:47 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home