Friday, April 10, 2009

Bättre sent...

Eller hur är det nu. Det är på tiden att jag presenterar mig. Jag är Liisa, bor i Uppsala, har bloggen Stick å brinn! Det var Skuttunge-Åsa som lurade mig att köpa en gammal spinnrock i somras. Det är nog det bästa lur jag gått på. Det är ju KUL! I övrigt har jag en slända, en tung en, men jag tycker att det är lite meckigt, det tar lite för lång tid för att jag ska orka hålla tålamodet uppe. Det här med att göra garn får inte ta för mycket tid från stickningen heller, det är ju också kul.


Så till förra uppgiften, uppgift 1 i spinncirkeln. Något jag tyckte var jättesvårt men lärorikt. Här är en bild på det färdiga (otvättade resultatet) och på min blogg finns lite fler reflexioner.

2 Comments:

Blogger Åsa i Skuttunge said...

Det är ju trevligt att man kan komma med lite kul "lur" ibland (men så är jag ju född 1:a april...;-))
Jag förstår att det inte är speciellt lätt att göra tjockt garn på din spinnrock. Utväxlingen är ju rätt hög så det är svårt att hinna med att mata in tillräckligt fort för att itne få för mycket snodd. Att "för-dra" till fingertjocka band gör det hela lättare har jag märkt.
Hur som helst blev det ett spännande garn som någon säkert skulle betala mycket för om det hette nått fint- och det går ju att färga....

April 10, 2009 at 7:55 PM  
Blogger Tina said...

Det ser bra ut! Imponerande att du lyckats få det så lösspunnet på en gammal rock, speciellt som du inte haft den så länge. Bra övning, även om man inte alltid vet vad man ska göra med garnet. Men det går nog utmärkt att filta, så kanske sticka en grytlapp eller nåt?

April 11, 2009 at 8:23 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home