Thursday, November 15, 2007

Linodlarföreningen

I går så var jag på ett möte med Linodlarföreningen i Fransåker -Stockholms län. Jag träffade ordförande, Sina W, på spinnkursen jag varit på på Sätergläntan, och hon bjöd in mig till gårdagens aktivitet. Det var ett föredrag med Greta Johansson, fd rektor på Sätergläntan, och det hon inte vet om lin verkar inte vara värt att veta! Otroligt kunnig och inspirerande och så klart hade jag inte med mig kameran. Bland det som ni inte får se så var det en hel palett med lin i olika färger och nyanser, från grönt till gult till , ja, linfärgat :) Och hon visade exempel på olika rötning, och hur det påverkar, och olika vävar, bland annat damastdukar från 1600-talet!!!! Och berättade att tydligen så är svepningen i Tutakamons grav vävd i linne, med 100 tr/cm. Helt sinnessjukt!

Det var hur trevligt som helst, och jag har nu blivit medlem. Bland annat så har de en spinnträff i Februari, och sedan har de gemensamm odling och bearbetning av lin på somrarna. Medlemskap är 125 kr/år och betalas in till plusgiro 40 08 97-5.

Igår så var det lite full rulle, men jag ska prata med dem om att spinnargillet ev. vill göra ett studiebesök och testa på att spinna lin.
En vänlig själ gav mig en påse med lintow som jag får öva på tills dess. Ambitionsnivån ska vara att blir det fint blir det presentsnöre, blir det mindre fint blir det trädgårdssnöre. Låter lagom avancerat tycker jag!

2 Comments:

Blogger Åsa, la sueca said...

Det låter helt fantastiskt. Jag vill prova!! Hoppas du får till ett studiebesök för oss.

November 16, 2007 at 7:29 AM  
Blogger Åsa i Skuttunge said...

Mitt första blev en liten rätstickad disktrasa.....

November 18, 2007 at 3:49 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home