Tuesday, August 21, 2007

Bomull och tahkli

En extra spinnargillesträff är planerad - med bomull som tema. Vi har tänkt oss att ha det som en gemensam workshop där vi hjälper varandra, så det kommer inte att finnas någon expert som leder det hela.

MATERIAL
Tina och jag ska beställa och sätta ihop ett kit som man kan köpa. Deltagare kan välja mellan
att köpa slända+fibrer eller bara fibrer. Det går att välja mellan två olika tahkli-sländor; "Indian brass tahkli" (metallskaft 18cm, mässingtrissa 2cm diameter och väger 0,5oz. Den tillverkas både i Indien och USA, och vi är tämligen säkra på att den vi kommer att beställa är från Indien) och "Pear tahkli" (mässingskaft ca 26,5cm, trätrissa och väger 1,0oz (ca 28gr). Den tillverkas av Schacht spindle co.inc.). Fibrerna kommer att vara av lite olika sort; pencil rovings, punis, bollar, sliver. Priset och mängden fibrer kommer att bero på hur många vi blir.

TID OCH PLATS
Söndagen den 21 oktober 2007, som ligger precis mellan två ordinarie gillesträffar. Lokalen bestämmer vi när vi ser hur många som anmäler sig, det kan tillkomma kostnad för lokalhyra (max 50:-). Är vi färre än 4-5 stycken är vi hemma hos någon av oss.

Anmälan kan göras till Tina (garnluddsnabelahotmailpunktcom) eller Åsa (la_osicasnabelahotmailpunktcom) så snart som möjligt eller senast nu på söndag den 26/8, så kan vi med tur få våra kit på nästa gillesträff 16/9. Tanken är att vi ska kunna prova lite hemma innan vi träffas i oktober.

Kan du inte vara med på träffen, men känner dig sugen på detta ändå? Inga problem, anmäl dig till endast materialet (extra kostnad för frakt tillkommer) så kan vi även föra diskussion på listan. "Ju fler, desto roligare!"

Hälsningar
Åsa och Tina

1 Comments:

Blogger Kristina said...

Oh! Vad roligt!

August 22, 2007 at 7:50 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home