Thursday, May 03, 2007

Datum för höstens träffar

Nu har vi prelimärbokat in träffarna för hösten 2007 och våren 2008. Allt för att så många som möjligt ska ha möjlighet att boka in detta och komma på träffarna. De datum (alla söndagar) vi pratat om är:
  • 16/9 (2007)
  • 25/11 (2007)
  • 10/2 (2008)
  • 1/6 (2008)

Så skriv nu upp det i era kalendrar! Information om anmälan och liknande skickas som vanligt ut ett tag innan träffarna, men nu kan ni iallafall förbereda eventuell familj och annat som måste ordnas inför träffarna.

Sedan har vi även en liten sommarutmaning för alla spinnare, som även blir temat för den första träffen i höst. Vi fortsätter med diskussionern spinna för ett ändamål, för ett specifikt projekt i tankarna. Därför vore det kul om så många som möjligt hängde på och gjorde ett praktiskt spinnprov i sommar, som du kan ta med och visa och diskutera på träffen. Det är även bra om du gör en viss dokumentation så andra kan se och lära sig. Förhoppningsvis kan vi även göra ett galleri över garnet och de färdiga alstren och lägga ut på hemsidan.

Det behöver inte vara något avancerat, kanske har du lust att sticka en tröja i handspunnet garn, och spinner lite garn och stickar en provlapp för att se hur mönstret tar sig ut. Det är ju ofta bra att sticka en provlapp innan man spinner upp all ull, så man vet att det blir som man har hoppats på eftersom det oftast är för sent att ändra på när garnet väl är spunnet.

Själv håller jag på att karda Wensleydale ull i brunt och vitt, och jag tänkte försöka sticka ett par vantar av garnet som jag ska spinna. Men först blir det provlapp för att se att garnet blir bra.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ett sent tack för senast!

Jag kommer helt säkert på båda höstträffarna. Det är jättebra att ni lägger upp kommande träffar i så här god tid.

Jag kommer med min nybörjarspunna ull, och jag har ett tänkt slutresultat av mitt garn. Men jag kör lixom bara på och hoppas att det blir bra, är glad om det inte blir alltför många ojämnheter.

//ÅsaJ

May 30, 2007 at 10:29 AM  
Blogger Stig N said...

Hej
Jag undrar dels hur jag blir medlem i gillet dels om det fortfarande går att anmäla sig till träffen på söndag?

I vilken lokal träffas vi i så fall? När börjar träffen och hur länge håller vi på?

Jag kommer från Säffle så jag måste kontrollera om det går att komma fram och tillbaka på ett rimligt sätt men buss brukar fungera.

Jag är nybörjare men kan i alla fall ta med slända. I övrigt vill gärna titta på och diskutera rockar och om det går naturligtvis prova olika modeller.

September 14, 2007 at 12:52 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home