Tuesday, January 09, 2007

Gillesträff 21 Jan - den utökade infon!

Gillesträff 21 Jan - den utökade infon!

Första gången hade vi ju så trevligt så nu är det dagsför nästa Spinnargille! Vill du träffa likasinnadeöver spinnrockar, sländor och fibrer och utbytaerfarenheter eller för den delen kanske pröva på attspinna för första gången så är detta något för dig!Boka söndagen den 21 januari mellan 10 och 17, då sesvi för ännu en heldag i spånadens tecken. Ta med dig spånadsredskap, fibrer av alla de slag och kanske spinnböcker om du har. Förhoppningsvis kan alla som vill komma, men vifår troligtvis inte plats fler än 15 - 20 personer sådet är först till kvarn som gäller.

Om dagen!
Vi tänker oss en program liknande det förra gången, där vi börjar med en fika och presentation och sedan tar del av varandras erfarenheter och utrustning. Som vanligt tar var och en ansvar för att de fibrer man tar med sig är ordentligt genomgångna och tvättade,allt för att vi inte skall komma hem med objudna gäster. Har man lite (väl genomgångna och tvättade) fibrer,böcker, redskap eller annat spinnrelaterat att sälja så tagärna med det. Om man känner att det skulle kunna varaintressant med ett inköp rekommenderar vi att du tar med dig litekontanter.Förra gången var det flera som uttryckte en önskan omatt köpa både kardor, sländor och fibrer. Byteshandel är juockså en variant.
Efter lunchen kunde man tänka sig att vi har några improviserade workshops, där en kanske är att rentpraktisktlära sig att spinna på sin slända, en annan att spinnalin (finns det någon som vill ha hand om detta, så hör gärna av ertill någon av oss!), prova olika fibrer/fiberblandningar, Navajo Plying medmera.

Förslag emottages tacksamt - och känner du att du är en hejare på någotsom du tror kan vara av intresse, t ex linspånad, så är dettamycket välkommet.Under eftermiddagen kan vi också ta en diskussion runthur vi vill att gillets framtid skall se ut. Visioner?

mer PRAKTISK INFO:
Anmäl dig senast 10 januari genom att skicka ett mail till litet_nystan (snabela) yahoo (punkt) se, samt genom att betala en bindande deltagaravgift på 60 kronor i förskott, dock senast den 15 januari. När du anmält digvia mail får du uppgift om hur du skall betala.Observera att din anmälan inte är giltig förränavgiften är betald. I deltagaravgiften ingår, förutom lokalhyra,för- och eftermiddagsfika.Lunch köper var och en själv på lämplig inrättning inärheten, eller så tar man med matlåda.

Vi håller till på Södermalm, adressen är Ljustergränd5, nb.Närmaste tunnelbana är Skanstull och buss 55 stannarvid hållplats Tullgårdsparken knappt 100 m bort. 55:angår för övrigt förbi både Slussen och Södra station,vilket kan vara bra för utsocknes deltagare att veta.Karta och vägbeskrivning hittar du genom att knappa inadressen på http://hitta.se eller http://www.eniro.se :-)

Varmt välkommen!
Erika, Tina och Karin

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det ska bli så kul att ses igen! Jag har inte fått ändan ur vagnen och köpt en transportabel spinnrock än...men jag funderar om det är nått annat jag ska ta med mig. Jag har ju en del spunna försök av allt möjligt. Jag kanske skulle ta med mig som exempel?

PS jag har betalt in pengarna men inte fått någon bekräftelse - har pengarna nått dig Karin?

January 10, 2007 at 7:45 PM  
Blogger liten krubba said...

men kom igen nu'rå! berätta lite om söndagen för oss som inte kunde vara med!

här kan man titta på mitt nyspunna blåa ullgarn: http://myralea.livejournal.com/66349.html

January 24, 2007 at 11:05 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home