Saturday, January 31, 2009

Spinncirkeln startar!

Hej och välkomna alla till spinncirkeln!

Det är verkligen jättekul att så många är intresserad och nyfikna på att utmana sig själva. Vi hoppas ni alla delar med er av era resultat och kunskap här på bloggen.


Den första tekniken vi har valt att lära oss är att spinna ett mjukt, entrådigt garn med lite snodd. Tänk lovikagarn, eller noro kureyon. För många av oss är det lätt att spinna ett garn med mycket snodd, men när det ska bli mjukare så blir det svårt - iallafall för mig!


Imorgon så lägger vi ut två inlägg, det ena om vad man ska tänka på när man spinner garner med lite snodd på spinnrock, och det andra om hur man gör det på slända. Senare i veckan kommer det ytterligare 2 inlägg, med mer specifika tekniker för att åstadkomma garner med lite snodd. Och ni får när som helst hoppa in med egna inlägg och kommentarer!


Så, för att testa denna teknik så behöver du följande:

  • Spinnrock med så låg utväxling som möjligt

  • Slända som snurrar långsamt, inte för tung

  • Valfria fibrer med fiberlängd över 7 cm. Det går att spinna garner med lite snodd även med kortare fibrer, men det är svårare. All sorts ull borde gå utmärkt.

  • Tålamod! :-)

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Åsa i Skuttunge said...

OK då är vi igång! och själv har jag tjuvstartat (ovetande)med mitt Jazz som skulle bli nått sådant; tjockt och lovikka-aktigt. Jag berättar hur det gick nån gång under veckan.

January 31, 2009 at 1:53 PM  
Blogger Jane said...

hej, finns det plats för fler i spinncirkeln? /Jane

February 14, 2009 at 6:50 PM  
Blogger Åsa said...

Hej Jane, det finns plats för hur många som helst :-D
Mejla mig så bjuder jag in dig så att du också kan publicera inlägg på bloggen!

February 15, 2009 at 8:01 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home