Tuesday, December 29, 2009

Spinnträff i Skarpnäck

Hej hej!
Jag har drabbats av spinnträffsabstinens, och kommer därför ha en väldigt informell liten spinnträff hemma i min lägenhet. Jag tror att vi kan få in en 8 spinnrockar ungefär, så om du har lust att komma, maila mig på garnludd@ hotmail etc, så jag vet när det blir fullt.
Jag ordnar te och fika, men inte lunch.

Lägenheten ligger i Skarpnäck, Stockholm, det går T-bana, eller så finns det parkeringsgarage precis i närheten.

Det är nu på söndag, 3 januari, från kl 11 tills vi inte orkar mer. Låter det intressant? Maila mig för vägbeskrivning och liknande, eller lämna en kommentar, så hör jag av mig.

Hoppas vi ses!

Tina

Labels:

Sunday, December 27, 2009

En variant på coregarn

Jag gjorde en till variant på coregarn. Denna gång så spann jag en en tråd som jag sedan använde till att täcka kärnan (en kommersiell bomullstråd). Ibland så skuffade jag upp den handspunna tråden lite, för att få till en liten fnurra.

Det var ett tidsödande sätt att spinna garn på. Jag föredrar de andra coregarnerna jag spunnit, de blir mjukare och mer användbara. Däremot är det väldigt vackert i närbild




Labels: ,

Wednesday, December 23, 2009

Skåpmat


Jag försökte posta och presentera mig själv när jag gick med i Svea Spinnargille, men lyckades inte den gången, får väl se om det går bra nu.

Jag heter Malla, är svensk men bosatt i Minneapolis, Minnesota, USA. Jag spinner, tovar, stickar, nålbinder, ja ni vet, "your daily fiber" är viktigt för hälsan.

Jag har inte lyckats göra övningarna i gillet i tid, så jag har inte postat dom, men nu får jag väl visa vad jag har i skåpgömmorna. Det första är thick&thin. Det är Coopsworth spunnet thick&thin på min Ashford Traveler, och tvinnat med en tunn tråd merino som är omväxlande blå och violet.

Det andra är kedjetvinnat. BFL top (vit/brun) som jag syrafärgat blå, lila och tealgrön. Sedan spunnen på min slända och kedjetvinnat för att behålla färgordningen. Än så länge spunnet 30 gram 95 meter. Jag har totalt ca 120 gram top.

God jul!

Labels: , ,

Sunday, December 20, 2009

Jul, jul, strålande jul



En knorvig, lätt luddig härva julgarn har sett dagens ljus. Eller snarare kvällens mörker, så mycket till ljus är det ju inte nu för tiden.
Mitt julgarn är 50 g merino/angora, tretrådigt, kedjetvinnat, 70 meter. Om man letar noga kan man hitta några pärlor i garnet också, eftersom jag provade att stoppa in några stycken. Det blir ganska fin effekt, men jag stannade vid några stycken, för jag ville bara prova lite grann. Men vitt garn och lätt silvriga pärlor, det är nåt att jobba vidare på!

God Jul till er alla!

Labels: , ,

Saturday, December 19, 2009

Julgarn till tehuva

Man tager en bunt ull från sina gömmor, färgat Pälsfår från Gudruns ullbod tror jag det mesta var, man tesar och man handkardar.



Sen spinner man alltihop på sin Ashford Traveller till ett tjock entrådigt garn. Detta nystar man upp till en "kanelbulle".



Sen tar man denna kanelbulle och stickar sig en tehuva för julen.
God och Glad jul önskar jag er!

Labels: , ,

Thursday, December 17, 2009

Kedjetvinnat i gömmorna

Jag har ett kedjetvinnat garn som jag inte har lagt ut här, och nu när jag uppmanat alla att damma av sina hemlisar, så får jag göra det samma:
Det är merino, färgad från Sweet Georgias fiberklubb. Det tog lååååång tid att spinna det entrådiga garnet, trots att jag hade den snabbaste utväxlingen på min Kromski Polonaise, 20:1. Det var dock genomtrevligt, så det gjorde inte så mycket. Sedan tvinnade jag den på Kromski Sonata, eftersom den är lättare att trampa långsamt, vilket var bra när jag ville få till öglorna och tvinningen så jämn som möjligt. Detta är mitt bästa försök hittills med kedjetvinnat garn.
Det blev 205 m och 100g. Jag har 100g till ospunnet av denna fiber och färg, så när det är klart kommer det räcka till ett lite större projekt.
Jag är riktigt nöjd med detta, både att jag tog mig tid att göra det långsamt och noggrant, och dels med färgerna som jag verkligen gillar. Ska bli kul att tänka ut något bra stickprojekt att använda garnet till!


Labels: , ,

Thursday, December 10, 2009

Spinnarcirkeln snart slut

Hej alla!
Vad roligt det har varit, det senaste spinnåret! Jättekul med alla som har postat sina garner och erfarenheter! Jag och Åsa J, som har ordnat med cirkeln har tyckt det varit kul att få prova lite nya tekniker och utmaningar, och att se hur ni har tacklat det hela. Den respons vi har fått har varit positiv. Vi tänkte dock komma med en sista utmaning: att svara på denna lilla enkät. Det kan ge oss en fingervisning om vad vi ska syssla med nästa år: länk till enkäten.

Dessutom, som en liten morot för att få er som ännu har obloggade garner liggandes hemma: alla som har varit med och deltagit i spinncirkeln genom att lägga ut bilder och funderingar här på bloggen, är med i utlottningen av en kalender från Spin Off!


Samma datum gäller för blogginläggen som för att svara på enkätet: den 6 januari, midnatt stängs enkäten, och då är även sista datumet för den som vill vara med i utlottningen.

Labels: ,